Közterületi ágazat

20x10 KERTÉSZET  04

Az ágazat 1996 decemberében alakult a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató keretén belül. Kezdeti tevékenységeink elsősorban a kerületben lévő közterületek takarításából állt. Később folyamatosan vállaltunk park karbantartást, kisebb kertészeti feladatokat. Ezen feladatok ellátása érdekében dolgozóinkat folyamatosan képeztük, megfelelő szakképzettséget biztosítva számukra.

2005-től megszerveztük szakipari csoportunkat is, akik lakatos, villanyszerelő, festő, építési/bontási feladatok elvégzésére vállalkoztak, megfelelő szakképzettséggel.

2008-tól a kerületben található parkok teljes kertészeti feladatait látjuk el (virágágyások kialakítása, ültetés, fűnyírás, fakivágás, gallyazás, sövényvágás, játszóterek, homokozók karbantartása, parki utak kialakítása, stb.).

Fenti tevékenységek végzéséhez az évek alatt komoly, megfelelő minőségű géppark beszerzésére került sor. Ezen gépek kezelésére és használatára dolgozóink megfelelő képzésben részesültek és az ehhez szükséges végzettséget megszerezték.

Ellátjuk továbbá a kerületi intézmények rendezvényeihez szükséges szállításokat, berendezések építését, bontását, a rendezvények előtti és utáni takarítási feladatokat.

A kerületben illegálisan kihelyezett lakossági hulladék gyűjtése, szállítása, előkezelése is feladatainkhoz tartozik.

Dolgozóink folyamatos képzése a hulladék gyűjtési és -szállítási végzettség megszerzését is lehetővé tette.

2012-től az önkormányzati bérházak takarítása is feladatunk közé tartozik. Szintén ebben az évben a kerületi utak kátyúzása és karbantartását is mi látjuk el.

2013-tól a parki öntöző berendezések karbantartásával és felújításával bővült feladatkörünk.

Fenti tevékenységeink közül, bármelyik megrendelése esetén a munkákat előzőleg felmérjük, arra korrekt árajánlatot adunk.

Munkavégzésünk magas színvonalát szakembereink végzettsége, több éves tapasztalata garantálja.

2012-től mint a legnagyobb hajléktalan közfoglalkoztató, jelentős létszámú (200 fő) hajléktalan munkavállaló dolgozik a közterületi ágazatnál.

Kerületi közintézmények részére természetesen kedvezőbb árszabással dolgozunk.

Napjainkban a Ferencvárosban a közterületi ágazat a központi telephelyen kívül, három, a területre kihelyezett részleggel van jelen.

Kihelyezett részlegek:

1093 Boráros tér 2.

1095 Gát utca 25.

1098 Toronyház utca 11.

 

Referenciák-Partnerek:

  • Ferencvárosi Önkormányzat
  • Ferencvárosi Művelődési Központ
  • Ferencvárosi iskolák, óvodák, bölcsődék