Cégtörténet

Nyomtatott

A FESZOFE Nonprofit Kft. múltja 1964-ig vezethető vissza, ekkor mint Szociális Foglalkoztató működött. A foglalkoztató részlegeiben mintegy 20-40 fő bedolgozói munkaviszonyban kötészeti előkészítő és varró feladatokat látott el.1996-ra a közalkalmazottak létszáma meghaladta a 30 főt, mellettük 20 fős megváltozott munkaképességű munkaerő tevékenykedett bedolgozóként. 1997-ben megszűnt a foglalkoztató, és az önkormányzat testülete létrehozta a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Közhasznú Társaságot.

A Társaság átvette a szociális foglalkoztatóban a megváltozott munkaképességű munkavállalókat, e mellet feladatait a közhasznú munkások foglalkoztatására is kiterjesztette.

2000 év elején – a rehabilitációs koncepciónak köszönhetően – a Ferencvárosban élő megváltozott munkaképességű emberek kivétel nélkül munkalehetőséget kaptak a KhT részlegeiben. Ezek a részlegek: Nyomda-könyvkötészet, Szabász-varró, Vegyes csomagoló és Közterület. Az akkori létszám 140-150 fő volt. Az újonnan bevont közterületi munka mentálisan és fizikálisan alkalmas sérült embereknek adott lehetőséget a munkavégzésre.

A FESZOFE Nonprofit Kft. másik fő feladata a közhasznú foglalkoztatás. 2000-re a ferencvárosi segélyezettek sikeresen bevonásra kerültek a közhasznú foglalkoztatásba. A dolgozni akaró emberek munkalehetőségének biztosítása mind a mai napig a FESZOFE legfőbb céljai között szerepel.

 A FESZOFE Nonprofit Kft. jelenlegi telephelyén 2008 októbere óra működik. A telephely rendelkezik személy és teherszállító felvonóval, teljes körűen akadálymentesített szociális helyiségekkel. A dolgozók egyéni fejlesztési terv alapján végzik feladatukat, egyénre szabott követelmények figyelembevételével. A rehabilitációs megbízott irányításával minden részlegben ún. mentori segítő munkatársat foglalkoztatunk.

Jelenleg hozzávetőleg 200 munkavállalója van a FESZOFE Nonprofit KFT-nek. Ebből körülbelül 90 munkavállaló foglalkozik a közterületek karban tartásával.